Cookiebrownies
Browniesmet:
150 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 krm salt
Cookiesmet:
50 g smör
1,5 dl farinsocker
1 ägg
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
0.5 dl nötter (valnötter eller hasselnötter, grovt hackade)
1. Börja med cookiesmeten. Smält smöret och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en tjock smet.
2. Browniesmet: Smält smöret, bryt chokladen och blanda ihop. Vispa upp äggen lätt med sockret och rör ner chokladsmeten. Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och rör till en jämn massa.
3. Klä en ungsform, 20 x 30, med bakplåtspapper. Bred ut browniesmeten i formen och klicka ut cookiesmeten ganska tätt. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 15 minuter.
4. Låt svalna, lossa kakan ur formen och skär den i bitar. Förvara gärna kallt.
Kommentarer
Trackback