Fudge brownie
ca 16 bitar
230 g smör
500 g socker
4 stora ägg
150 g kakao
1 msk vaniljsocker
1 tsk snabbkaffepulver
1 tsk bakpulver
170 g vetemjöl
250 g chokladknappar
mörk choklad frosting:
100 g rumsvarmt smör
150 g choklad
100 g florsocker
50 g kakao
1 msk hett vatten
1 msk vaniljsocker
1. Ugn 180 grader. Smält smöret och rör i sockret.
2. Vispa äggen lätt och rör ner kakao, vanilj, kaffepulver, salt och bakpulver.
3. Rör ner smör och sockerblandningen. Tillsätt mjölet och chokladknapparna och rör om.
4. Grädda kakan i ca 30 minuter. Låt svalna och lägg i frysen ca 1/2-1 timme. Skär sedan i bitar.
5. Frosting: Smält chokladen. Vispa smör och socker ca 3 minuter. Blanda ihop.
6. Blanda kakao med vattnet, häll det i chokladkrämen och vispa ordentligt. Dekorera.
Kommentarer
Trackback