Snökakor
Underbart goda och sega kakor med mustig chokladsmak.
ca 20 st
100 g mörk choklad
60 g smör
1 1/2 dl farinsocker
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk kardemumma
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 ägg
1/4 dl mjölk
Garnering:
socker
florsocker
1. Smält chokladen.
2. Vispa smör och farinsocker. Vispa ner ägget. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och den smälta chokladen under lätt vispning.
3. Rör ihop mjöl, kakao, bakulver och salt.
4. Rör i mjölet och mjölken. Degen ska vara lite kladdig.
5. Forma degen till en rulle, plasta in i plastfolie och låt vila i kylen några timmar.
6. Sätt ugnen på 175 grader.
7. Forma bollar av degen, platta till dem lite. Rulla varje boll först i strösocker och sedan rikligt med florsocker.
8. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 14 minuter tills ytan spricker lite.
Kommentarer
Trackback