Chokladcupcakes med karamellsås
ca 12 st
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
ca 60 g smör
1 dl socker
1 ägg
3/4 dl gräddfil
100 g mörk/mjölkchoklad
Karamellsås:
1 1/2 dl farinsocker
60 g smör
3/4 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna.
2. Vispa socker och smör poröst och tillsätt ägget. Rör i gräddfilen, chokladen samt mjölblandningen.
3. Fördela i formar och grädde i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
4. Lägg ingredienserna till karamellsåsen i en kastrull och låt koka över medelvärme i ca 5 minuter tills den tjocknar lite. Låt kallna lite innan du häller över muffinsarna.
Kommentarer
Trackback