Cinnamon Sugarpuffs


Goda luftiga puffar med smak av kanel och socker.
1 1/2 dl vatten
50 g smör
1/2 tsk salt
1/2 tsk socker
en liten nypa muskot
1 dl vetemjöl
2 ägg
Garnering:
4 tsk socker
2 tsk kanel
10 g smält smör
1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp vatten, socker, salt, smör och muskot. Koka sakta tills smöret har smält.
2. Tillsätt mjölet och rör med träslev tills smeten släpper från kanterna.
3. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner ett ägg i taget. Vispa så att smeten är slät och fin.
4. Klicka ut teskedstora klickar på bakplåtspapper, de kommer att puffa upp sig dubbelt så stora. Grädda i nedre delen av mitten i ca 20 minuter. Låt dem stå kvar i eftervärmen ca 10 minuter, ha upp ugnsluckan.
5. Blanda socker och kanel. När puffarna svalnat penslar du dem med smält smör och doppar dem i blandingen av socker och kanel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0