Morotscupcakes
ca 12 st
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk malen kanel
ett krm ingefära
1 1/4 dl solrosolja
1 1/2 dl farinsocker
1 1/2 ägg
2 1/2 dl finriva morötter
1 ordentlig dl hackade valnötter
rivet skal av apelsin
rivet skal av citron
lyxig philadelphia glasyr:
100 g philadphiaost
1/2 msk rumsvarmt smör
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
lite färskpressad citronsaft
1. Ugn 175 grader. Blanda de torra ingredienserna.
2. Vispa olja, farinsocker och ägg. Tillsätt mjölblandingen, morötter och skal av citrusfrukterna.
3. Fördela i muffinsformar och grädda i nedre delen av ungnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
4. Vispa ihop ost och smör. Tillsätt resten och blanda ihop.
5. Glasera muffinsarna och njut.
Kommentarer
Trackback