Choklad- och kaffecheesecake
Tårtbotten och kanter
25 g smör
3 dl krossade digestivekex
1/4 dl grädde
2 msk socker
Fyllning
100 g smält mörk choklad + 25 g till dekorering
3 msk espressokaffe eller starkt kaffe
400 g cream cheese tex philadelphiaost
1 dl strösocker
4 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 dl vaniljkesella
1 msk maizena
1 dl vaniljkesella till dekorering
1. Smält smöret, krossa kexen och blanda alla ingredienser till tårtbotten och kanter.
2. Tryck ut massan i en form med löstagbara kanter ca 24 cm i diameter. Den ska täcka botten och kanter.
3. Sätt ugnen på 150 grader.
4. Smält chokladen och blanda med kaffet.
5. Blanda ihop övriga ingredienser och häll hälften av fyllningen i formen. Tillsätt kaffeblandningen till resten av fyllningen och ringla den över så att det blir ett virvelmönster.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
7. Låt kakan svalna och täck ytan med vaniljkesella. Dekorera med smält choklad.
Kommentarer
Trackback