Krydd- och gräddfilskaka
Supergod, lättbakad kryddkaka med mjuk chokladglasyr!
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat/matsoda
1/2 tsk malda kryddnejlikor
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1/2 tsk ingefära
50 g/ 3/4 dl smält smör eller margarin
1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Rör ner gräddfilen.
3. Blanda ihop de torra ingredienerna och rör ner i smeten. Tillsätt till sist smöret.
4. Häll i smord, bröad form och grädda ca 40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
Chokladglasyr:
Bryt en mörkchokladplatta (130 g) i bitar. Smält ca 50 g smör och en matsked honung. Ta bort från plattan. Lägg i chokladbitarna och rör om tills alla bitar har smälts. Låt svalna lite och ringla sedan över kakan.
Kommentarer
Trackback