Mintkyss cupcakes
Kladdiga cupcakes med mintsmak!
200 g mörk choklad
50 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl vetemjöl
10 droppar pepparmyntsolja
1 krm bakpulver
Glasyr:
3 dl florsocker
2 msk vatten
7-8 droppar pepparmyntsolja
Garnering:
10 g mörk choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen och blanda med smöret tills det har smält.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst och häll ner i chokladblandningen. Tillsätt pepparmyntsolja. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner i smeten.
3. Fyll formar till två tredjedelar och grädda i 6-7 minuter. Låt svalna.
4. Glasyr: Blanda florsocker, vatten och pepparmyntsolja och spritsa på varje cupcake. Låt stelna. Toppa med en klick smält choklad.
Kommentarer
Trackback