Citruskaka


Gillar man citonsmak är den här kakan perfekt, den tar dock en ordentlig stund att laga.
Receptet är ur tidningen hembakat
.
Kaka:
2 ägg
3 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 citron, skal och saft
saften av 1 apelsin
150 g smält smör eller flytande margarin

Citronkräm:
1 citron, saft och skal
1 1/2 dl strösocker
3 ägg
2 msk kallt smör

Frosting:
50 g smör
200 philadelphiaost
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
saften av 1 limefrukt
(vill man inte ha så tjockt lager med frosting så löns det att minska på receptet, vilket jag gjorde)

1. Kakan: Vispa ägg och socker fluffigt.

2. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.

3. Rör i citronskal samt saften av citron och apelsin och det smälta smöret. Rör tills smeten är jämn.

4. Häll smeten i form med löstagbar botten (smörad & bröad eller klädd med bakplåtspapper), ca 22 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40-50 min (beroende på ugn) i 175 grader. Känn med en sticka så att den är klar. Låt svalna i minst 1 timme.

5. Citronkräm: Blanda citronskal och saft, socker samt ägg i rostfri bunke. Ställ över en kastrull med vatten som sjuder. Rör i krämen tills den tjocknar. Den får inte koka. Ta bunken från värmen och klicka i smöret samtidigt som du rör härtigt. Låt svalna.

6. Dela kakan i två delar med en kniv. Fördela citronkrämen på tortbottnen. Lägg på locket.

7. Frosting: Vispa ihop alla ingredienser till en jämn och fluffig smet.

8. Bred frostingen runt om och ovanpå kakan. Garnera med riven choklad och limeskivor. Förvara kakan i kylskåp.

Kommentarer
Postat av: sonja

ihih min nya favoritblogg. du e bäst

2011-10-10 @ 16:53:45
URL: http://sonjasparv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0