Cupcakes med citron och maräng
Mina favorit cupcakes för tillfället. Receptet är ur tidningen hembakat.
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl strösocker
1 ägg
1 äggula
en nypa salt
1 3/4 mjölk
1/2 tsk vaniljsocker
100 g smält och avsvalnat smör
Fyllning:
ca 1 1/2 dl lemon curd
Garnering:
2 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en stor skål.
2. Vispa samman äggulan och ägget med en nypa salt och rör sedan mjölk, vanilj och smör.
3. Häll äggsmeten i de torra ingredienserna och vänd runt så att det blandas. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i ca 15 minuter. Lämna sedan ugnen på samma temperatur. Låt muffinsarna svalna i ca 10 minuter.
4. Gröp ur mitten på kakorna med t.ex. en melonsked.
5. Fyllning: rör om i lemon curden och skeda sedan upp den i en spritspåse med 1 cm rund tyll. Spritsa lemon curden i hålen i muffinsarna.
6. Garnering: Vispa äggvitorna till hårt skum i en ren skål. Tillsätt sockret lite i taget. Vispa tills det blir en blank och fast smet.
7. Lägg en rågad msk marängsmet på varje muffins och forma toppar med baksidan av skeden. Stö lite socker på toppen.
8. Grädda muffinsarna i ca 5 minuter. Låt svalna.
Kommentarer
Trackback