Mjölkchokladkaka
Det här är en lyxig och god kladdkaka, som är mycket enkel att göra! Det går mycket bra och byta ut en del av mjölkchokladen till mörkchoklad om man vill.
Kaka:
100 g mjölkchoklad
100g smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
Fyllning:
100 g mjölkchoklad
Garnering:
riven vit choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och lägg sedan i chokladen och rör om till det blir en chokladsmet.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i chokladblandningen, mjöl, bakpuler och salt.
3. Bottna en form med löstagbar botten med bakplåtspapper och häll i smeten. Grovhacka mjölkchokladen och strö ut över smeten.
4. Grädda kakan i ca 12-15 min. Ta ut kakan, låt svalna och dekorera med riven vit choklad. Kakan är godast efter att den har stått över natten.
Kommentarer
Trackback