Kokosglass med kanderad mandel



Mjuk och söt glass.

Det här behövs till 1 liter:
2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl socker
2 msk pressade limesaft
4 dk kokosmjölk eller kokosgrädde
2 äggvitor

1. Glass: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Koka upp grädde och socker, låt sjuda några minuter.
2. Låt gelatinbladen smälta i gräddblandningen. Blanda ner kokosmjölk/grädde och limesaft. Låt blandingen kallna några timmar i tex kylen.
3. Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ner med den kalla glassmeten.
4. Kör glassen i glassmaskin i ca 25 minuter. Förvara i frysen.

Kanderad mandel:
1 dl mandel
2 msk strösocker
1 tsk citronsaft

1. Mandel: Hacka mandelna. Smält socker och citronsaft i en stekpanna tills det blir ljustbrunt.
2. Vänd ner mandeln, rör om och häll upp på ett smörpapper för att stelna.
3. Bryt sedan i bitar och strö över glassen före servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0