Kokosglass med kanderad mandel
Mjuk och söt glass.
Det här behövs till 1 liter:
2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl socker
2 msk pressade limesaft
4 dk kokosmjölk eller kokosgrädde
2 äggvitor
1. Glass: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Koka upp grädde och socker, låt sjuda några minuter.
2. Låt gelatinbladen smälta i gräddblandningen. Blanda ner kokosmjölk/grädde och limesaft. Låt blandingen kallna några timmar i tex kylen.
3. Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ner med den kalla glassmeten.
4. Kör glassen i glassmaskin i ca 25 minuter. Förvara i frysen.
Kanderad mandel:
1 dl mandel
2 msk strösocker
1 tsk citronsaft
1. Mandel: Hacka mandelna. Smält socker och citronsaft i en stekpanna tills det blir ljustbrunt.
2. Vänd ner mandeln, rör om och häll upp på ett smörpapper för att stelna.
3. Bryt sedan i bitar och strö över glassen före servering.
Kommentarer
Trackback