Lingontryfflar



25 st:
3 dl färska eller frysta lingon
1 dl socker
200 g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
25 g osaltat smör

Garnering:

200 g mörk choklad, lite sylt eller bär

1. Koka ihop lingon och socker i en kastrull 4-5 minuter. Passera kompotten genom en trådsil och låt svalna.
2. Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden och rör ner smör och choklad.
3. Rör ner lingonkompotten och ställ tryffeln i frysen över natten.
4. Forma små kulor med händerna och ställ kallt en stund.
5. Smält chokladen till garneringen och doppa hastigt tryfflarna med hjälp av en gaffel. Låt svalna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0