Cheesecake med chokladtak
Cheesecake med frisk limesmak och chokladtak.
8-12 bitar
Botten:
6 digestivekex
2 dl kokosflingor
75 g smör
Fyllning:
3 gelatinblad
skal av 2 lime
1 1/2 dl limesaft
250 g kvark
1 1/2 dl creme fraiche
1 1/2 dl socker
Chokladtak:
100 g mörk choklad
1/2 dl vispgrädde
1 msk smör
1. Botten: Sätt ugene på 175 grader. Smula kexen och blanda med smör och kokos. Platta ut i en form med löstagbar kant och grädda 10 minuter.
2. Fyllning: Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Vispa ihop lime skal, saft, kvarg, creme fraiche och socker. Smält försiktigt gelatinet i en kastrull. Blanda lite av fyllningen fyllningen med de smölta gelatinen och vänd sedan ner med resten. Vispa hårt annars blir det klimpar! Bred ut över bottnen och ställ den att stelna.
3. Chokladtak: Koka upp grädden och låt den hackade chokladen smälta ner i den. Tillsätt smör och rör till en slät tryffel. Knäpp av kakformens kant och bred över kakan.
Kommentarer
Trackback