Chokladfudge med nötter
Mycket god och krämig fudge med rostade nötter.
30-40 bitar
2 1/2 dl hackade nötter
1 msk smör
1 nypa salt
300 g mörk choklad
200 g mjölkchoklad
1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
1 1/2 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader. Rosta de hackade nötterna på en plåt i ca 5-10 minuter. Klä en form, ca 20 x 20, med baklåtspapper.
2. Häll de varma nötterna i en skål med smör och salt, rör om tills smöret har smält.
3. Hacka all choklad. Värm den kondenserade mjölken lite och lägg i chokladen. Rör om till den har smält.
4. Blanda ner nötterna och vaniljsockret.
5. Häll upp i formen och låt stelna i kylskåp några timmar.
6. Skär bitar och pudra med florsocker.
Kommentarer
Trackback