Jordgubbs- och kokospanna cotta



Panna cotta:
För 4-5 personer
1 1/2 gelatinblad
1 burk kokosmjölk (200 g)
1 1/2 dl grädde
1/2 dl socker
2 msk citronsaft

Jordgubbsgelé:
1 gelatinblad
50 g skivade jordgubbar
ca 1-1 1/2 dl vitt vin eller cider
2 msk socker
75 g jordgubbar

1. Panna cotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter.
2. Låt kokosmjölk, grädde, socker och citronsaft koka upp i en kastrull. Tillsätt gelatinbladen och rör om tills de har smält. Låt svalna.
3. Fyll ca 5 vattensköljda glas och låt dem stå i kylen minst 2 timmar.
4. Jordgubbsgele: Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter. Låt skivade jordgubbar, vitt vin och socker koka upp. Tillsätt gelatinbladet. Låt svalna.
5. Skär de hela jordgubbarna och blanda ner dem i jordgubbslagen.
6. Häll ett lager jorgubbsgelé på varje glas och låt stå i kylen ytterligare 2 timmar.
7. Dekorera med tex hackad choklad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0