Kladdiga chokladbakelser
Chokladmuffins fyllda med god vitchokladfyllning och med sylt på toppen. Muffinsarna är godast dagen efter att de bakats.
ca 18 st
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält smör
Fyllning:
50 g smör
1 msk vetemjöl
1 dl mjölk
1 dl grädde
100 g vit choklad
Garnering:
sylt
chokladfigurer
1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och kakao och sikta ner i smeten.
2. Tillsätt vaniljsocker, salt och det smälta smöret. Fördela i stadiga muffinsformar och grädda i 175 grader ca 15 minuter.
3. Fyllning: Smält smöret, tillsätt mjölet och rör om. Späd med mjölk och grädde och koka tills det tjocknar.
4. Bryt chokladen och låt dem smälta i krämen. Skeda den i chokladformarna och ställ kallt att stelna. Garnerna med sylt och chokladfigurer.
Kommentarer
Trackback