Chokladbiskvier
Klassiska chokladbiskvier med len chokladkräm på mandelbotten. Enkla att göra!
ca 16 st
250 g mandelmassa
1 äggvita
Fyllning:
50 g mörkchoklad
125 smör, rumsvarmt
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Topping:
150 g mörk/vit choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan på ett rivjärn.
2. Arbeta in äggvitan. Klicka och platta ut små rundlar av mandelmassmeten på baklåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna med undersidan uppåt.
3. Fyllning: Smält chokladen. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggulan till en fluffig smet med elvisp. Vänd ner den smälta chokladen.
4. Bred choklad krämen på bottnarna och låt stelna i kylskåp i ca 30 minuter.
5. Topping: Smält chokladen och doppa biskvierna. Låt stelna och förvara i kylskåp.
Kommentarer
Trackback