Chokladmuffins med grädde och jordgubbar
Muffins:
100 g smör
3/4 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 dl ströscoker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1/2 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
Garnering:
grädde eller vaniljkräm
jordgubbar
1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och tillsätt mjölken.
2. Vispa upp ägg och socker.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, potatismjöl, vaniljsocket och kakao.
4. Tillsätt mjölblandningen växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten.
5. Häll upp i muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt kallna.
6. Skär av tppen och gröp ur muffinsen. Fyll med grädde eller vaniljkräm och dekorera med jordgubbar.
Kommentarer
Trackback