Lyxbullar



Bullar med smak av mandel, tranbär och mörk choklad.

ca 25 st

Deg:
5 dl mjölk
50 g jäst
100 g smör
1/2 tsk salt
1 1/2 dl socker
ca 12 dl vetemjöl

Fyllning:
200 g mandelmassa
100 g smör
100 g torkade tranbör
60 g hackad mörk choklad

Garnering:
florsocker och choklad

1. Deg: smula ner jästen i 37 graders mjölk.
2. Blanda alla ingrdienser till degen och knåda tills den sitter ihop utan att kladda. Låt vila under bakduk ca 30 minuter.
3. Fyllning: Blanda mandelmassa och smör.
4. Kavla ut degen och bred ut fyllningen och strö över tranbär och choklad.
5. Vik degen på mitten och sporra längder til ca 25 bullar. Snurra en knut av deglängden och lägg i en muffinsform.
6. Jäs bullarna under bakduk till dubbel storlek. Sätt ugene på 250 grader.
7. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 minuter. Garnera med florsocker och chalad när bullarna har svalnat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0