Apelsinrullar



ca 20 st

Mördeg:
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl socker
75 g smör
1 äggula av litet ägg

Fyllning:
50 g sötmandel
1 dl florsocker
1 äggvita av litet ägg
rivet skal av 1/2 apelsin
1 tsk apelsinmarmelad
ev röd karamellfärg

Glasyr:
florsocker och vatten
pistagenötter

1. Blanda alla ingredienser till mördegen och lägg kallt en stund. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mal mandeln tillsammans med sockret till fyllningen .Tillsätt resten av ingredienserna och färga med lite karmellfärg löst i vatten.
3. Rulla ut fyllningen till en rulle på mjölat bakbord.
4. Kalva ut mördegen till ca 10 cm breda längder.
5. Lägg på fyllningen och rulla in den i mördegen. Rulla därefter in apelsinrullarna i smörpapper före du lägger dem i ugnen. Pappret måste sitta lite löst så rullarna kan svälla något.
6. Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna, ringla över glasyr och strö nötterna över. Skär i sneda skivor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0