Petit - chouer



Små fluffiga bakelser som man kan fylla med grädde, sylt och bär.

ca 20-25 st

3 dl vatten
100 g smör
1 tsk socker
1 tsk salt
en nypa muskot
2 dl vetemjöl
4 stora ägg

1. Koka upp vatten med smör, socker och kryddor. koka sakta tills smöret har smält.
2. Sikta ner mjölet i vätskan. Rör med träslev tills smeten börjar släppa i kanterna.
3. ta bort från värmen och rör ner ett ägg i taget. Vispa kraftigt.
4. Sätt ugnen på 225 grader. Klicka ut smeten med hjälp av skedar på bakplåtspapper. Passlig storlek är en rågad matsked.
5. Grädda till dubbel storlek i ca 20 minuter. Låt stå kvar i ugnen med öppen lucka i ca 10 minueter på eftervärmen.
6. När de svalnat kan du antingen frysa in dem eller fylla dem med godsaker och ät genast!
(Om du fryser in dem är det bara att värma i ugnen 10 minuter på 200 grader före servering)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0