Chokladpanna cotta med citronjulienne
God panna cotta som är enkel att göra!
4 st
Chokladpanna cotta:
1 blad gelatin
80 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
2 msk socker
Citronjulienne:
1 citron
2 msk strösocker
2 msk vatten
1. Panna cotta: Lägg gelatinent i kallt vatten. Finhacka chokladen.
2. Koka upp grädde, rör ner chokladen och gelatinbladet. Tillsätt sockret och rör tills allt har löst sig.
3. Skölj 4 små glas ellerportionsformar (3/4 - 1 dl) med kallt vatten och häll upp krämen i dem.
4. Ställ in i frysen ca 30 minuter, täck över med plastfolie och förvara i kylskåp fram till servering.
5. Citronjulienne: Tvätta citronen noga och skär av yttersta skalet i tunna strimlor.
6. Koka upp strimlorna med 1 dl vatten ca 5 minuter. Häll dem i en sil, spola av med kallt vatten och koka sedan upp dem igen med vatten och socker ca 5 minuter tills de blir genomskinliga.
7. Låt kallna och lägg på toppen av panna cottan vid servering.
Kommentarer
Trackback