Brownie cheesecake
Supergod kaka med browniebotten och cheesecake topp!
Brownie:
120 g smör
2 dl vetemjöl
120 g mörk choklad
2.25 dl socker
2 ägg
0.6 dl mjölk
Cheesecake:
500 g färskost
1.5 dl socker
3 ägg
1 tsl vaniljsocker
1 dl naturell youghurt
Garnering:
mörk choklad
1. Lägg ugnen på 180 grader. Lägg bakplåtspapper i en rund form ca 23 cm.
2. Brownie: Smält smör och choklad. Rör i socker.
3. Vispa i ett ägg i taget. Tillsätt mjölet och rör om. Häll upp i formen och grädda i knappa 25 minuter.
4. Lägg ugnen på 160 grader.
5. Cheesecake: Rör ihop ingrdienserna och häll ovanpå browniebottnen. Grädda i 45-55 minuter. Förvara i kylskåp. Ringla lite choklad över före serveringen.
Kommentarer
Trackback