Chocolate creamdream pie


En dröm för chokladälskare.
Pajskal:
1 dl kakao
350 g digestivekex
100g smält smör
Fyllning:
4 äggulor
1 dl socker
1/2 dl mörkt muskovadosocker
1 dl grädde
200 g mjölkchoklad
100 g smör
ev 3 msk konjak
Topping:
4 äggvitor
1 msk maizenamjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1. Pajskal: Mixa kakao, gigestivekex och smält smör till en grynig massa. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten och låt stå i kylen ca 30 minuter. Lägg ugnen på 200 grader.
2. Grädda i 20 minuter. Låt svalna.
3. Fyllning: Blanda äggulor, socker, muscovadosocker och grädde i en kastrull. Sjud blandingen under omrörning tills den tjocknar.
4. Ta bort från plattan, blanda i choklad och sedan smöret (+ eventuellt konjak). Låt det smälta ihop.
5. När bottnen har svalnat helt, häll fyllningen ovanpå och låt den stå kallt i ca 2 timmar.
6. Topping: Vispa ihop ingredienserna till en styv maräng och klicka ut över kakan.
7. Bränn av marängen med gasbrännare eller ställ den en liten stund i ugnen. Passa noga, marängen bränns lätt!
Kommentarer
Trackback