Chokladparfait




Enkel och god chokladparfait!

ca 6-8 st
1/2 vaniljstång
1 dl mjölk
3 äggulor
1 dl strösocker
150 g mörk choklad
2 dl vispgrädde

1. Koka upp mjölk och vaniljstång snittad på längden.
2. Vispa äggulor och socker i en kastrull. Ta upp vaniljstången ur mjölken och skrapa ner fröna i äggvispet.
3. Häll den varma mjölken över och sjud på svag värme tills det tjocknar. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i blandningen. Låt svalna.
4. Vispa grädden och blanda med chokladkrämen.
5. Häll upp i portionsformar och ställ i frysen.
6. Låt dem stå i kylskåp ca 30 minuter före servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0