Chokladrulltårta med två fyllningar
Supergod chokladrulltårta med både mörk och vit mousse samt med smak av rom!
6 stora ägg, delade i gula och vita
2 1/3 dl florsocker
1 1/4 dl kakao
Mörk mpusse:
200 g mörk choklad, hackad
100 g smör
4 ägg delade i gula och vita
1 msk socker
1-2 msk rom
Vit mousse:
3 dl vispgrädde, kyld och vispad
100 g vit choklad, hackad
Garnering:
kakao eller florsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggulorna och 1 1/3 dl florsocker. Sikta ner kakao och blanda försiktig om.
2. Vispa äggvitorna med resten av florsockret till en hårt skum. Väng försiktigt ner i äggulesmeten.
3. Grädda i en långpanna, 8-10 minuter.
4. Täck ett galler med en fuktig kökshanduk och lägg bakplåtspapper ovanpå. Stjälp upp kakan på gallret, lyft bort långpannan, dra loss pappret på undersidan av kakan och låt svalna.
5. Mörk mousse: Smält smör och choklad, rör försiktigt ner äggulorna och rom. Låt svalna.
6. Vispa äggvitorna och sockret till hårt skum. Vänd ner skummet i chokladsmeten och kyl moussen en stund, tills den börjar stelna.
7. Vit mousse: Kyl den vispade grädden, vänd ner chokladen och ställ kallt.
8. Bred ut den mörka moussen över kakan men lämna 2 cm kant runtom. Bred ut den vita moussen ovanpå.
9. Rulla ihop kakan från kortsidan med hjälp av pappret.
10. Svep in kakan i pappret så att den får fin form och ställ kallt i 30 minuter-2 timmar.
11. Servering: Ta bort pappret, lägg på serveringsfat och garnera med kakao eller florsocker.
Kommentarer
Trackback