Glassefterrätt med brownies, grädde, madelkross och varm chokladsås
Enkel och god efterrätt!
Brownies med vit choklad och nötter:
ca 15 bitar
90 g mörkt muscovadosocker
90 g strösocker
2 ägg
100 g mörk choklad
125 g smör
1 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
50 g nötter, hackade
50 g vit choklad, hackade
1. Brownies: Sätt ugnen på 180 grader. Blanda sockersorterna och äggen och vispa tills det är vitt och pösigt.
2. Smält smör och mörk choklad.
3. Blanda mjöl, bakpulver, nötter och vit choklad.
4. Rör ner chokladblandningen och sen mjölblandningen i äggsmeten.
5. Häll i en form, ca 30x20 cm klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.
6. Chokladsås eller brownieglasyr: Smält ca 50 g smör och 30 g smör (för 4 personer).
7. Servering: Ös upp vaniljglass i skålar, lägg browniesruta, spritsad grädde, mandelkross och chokladsås ovanpå. Avnjut!
Kommentarer
Trackback