Nougatbakelser med mandelmassa och marsipan
Goda nougatbakelser med seg mandelmassabotten och sött marsipantak.
Alla ingredienser bör vara rumstempererade.
ca 15-20 st
Mandelbotten:
150 g mandelmassa
50 g smör
1 ägg
Nougatsmörkräm:
60 g mörk choklad
20 g kokosfett
100 g smör
40 g margarin
100 g nougat
Garnering:
marsipan, kakao och mörk choklad
1. Sätt ugnen på 170 grader. Blanda mandelmassan med smöret och tillsätt sedan ägget.
2. Bred ut ca 1/2 cm tjockt lager i bottnen av muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter.
3. Smörkräm: Smält chokladen, kokosfettet och rör ner nougaten sålänge det ännu är varmt. Vispa smör och margarin.
4. Tillsätt den smält chokladen lite i taget och vispa ordentligt.
5. Klicka ut smörkrämen ovanpå mandelbottnarna. Låt stå i kylen ca 30 minuter.
6. Kavla ut marsipanen tunt och ta ut rundlar med ett glas. Lägg marsipanlocken över bakelsen och tryckt till runt kanterna. Dekorera med kakao och lite smält choklad.
Kommentarer
Trackback