Ryska pälsmössor
ca 12 st
Vaniljkräm:
1/2 vaniljstång
1 äggula
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 msk socker
1/2 msk potatismjöl
Kakbotten:
4 ägg
2 1/2 dl socker
1 dl olja ( ex rapsolja)
1 dl rumstempererat vatten
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 1/2 msk kakao
Glasyr:
100 g mörk choklad
10 g kokos
1. Vaniljkräm: Dela den halva vaniljstången och skrapa ur innehållet i en kastrull. Blanda i de övriga ingrdienserna och vispa ihop.
2. Låt blandningen sjuda under vispning tils krämen tjocknar. Låt svalna.
3. Sätt ugnen på 175 grader. Skilj gulor och vitor. Vispa äggvitorna till hårt skum.
4. Vispa äggulor och socker. Tillsätt olja och vatten. Blanda väl.
5. Blanda vetemjöl med bakpulver och rör ner i äggulesmeten. Tillsätt kakao.
6. Vänd försiktign ner äggviteskummet.
7. Häll ut smten på en bakplåtsklädd plåt ca 30-40 cm, och grädda mitt i ugnen 10-15 minuter. Ta ut små cirklar med tex ett glas medans kakan är varm. Låt svalna.
8. Dela varje kaka i två rundlar. Bred vaniljkräm på på två sidor och sätt ihop. Bred även lite kräm på sidorna runt kakan.
9. Bred ut smält choklad på toppen av kakan, låt svalna. Doppa sidorna i kokos.
Kommentarer
Trackback