Josefiner



Goda små bakelser med mördeg, toscasmet, vaniljkräm och äppel.

25 st

Mördeg:
6 dl vetemjöl
250 g smör
2 dl socker
2 äggulor

Fyllning:
3 dl vaniljkräm
2 sora äpplen

Toscasmet:
100 g smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
1-2 påsar flagad mandel

1. Arbete ihop mördegen och låt den vila kallt. Gör vaniljkrämen av pulver eller koka egen.
2. Sätt ugnen på 200 grader. Dela degen i två delar. Kavla ut den ena och ta ut 25 rundlar ca 8 cm i dm och fördela ipappers eller aluminuium formar. Kavla ut den andra degbiten och ta ut 25 rundlar till lock, ca 7 cm i dm.
3. Lägg 1 tsk vaniljkräm och lika mycket grovt rivet äpple i varje form. Täck med locken och tryck till runt kanterna.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
5. Blanda allt till toscasmeten i en kastrull. Värm under omrörning till smeten tjocknat något. Sätt ugnen på 225 grader.
6. Stjälp de färdiga kakorna upp och ner på ett bakplåtspapper och låt dem svalna. Bred toscasmeten ovanpå de upp och nervända kakorna. Grädda ca 5 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0