Youhurtbavaroise med lemon curdfyllning
Frisk och lätt efterrätt.
6 personer
1/2 vaniljstång
2 dl matlagningsyoghurt
2 gelatinblad
2 äggulor
3/4 dl strösocker
1 tsk rivet apelsinskal
2 dl vispgrädde
6 tsk lemon curd
1. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda fröna med matlagninsyoghurten i en kastrull.
2. Lägg gelatinen i kallt vatten.
3. Vispa samma äggulor och socker. Låt youghurten sjuda upp. Häll i äggsmeten och sjud under omrörning till en krämig sås. När första bubblorna syns tar ska kastrullen bort från värmen.
4. Lägg i gelatinbladen och låt dem smälta. Låt svalna.
5. Vispa grädden och blanda med youghurtsåsen.
6. Häll upp i hälften av smeten i portionsformar, lägg i en tesked lemon curd och fyll på med resten av smeten.
7. Låt stå kallt i minst 4 timmar.
Kommentarer
Trackback